Bu akşam hamsili pilav yapacağım, yalnız bi sorun var yine..

Hamsi ve zeytin olmuş ‘altın’ değerinde… Yakında bankalar “Evdeki zeytinleri, tezgahtaki hamsileri’’ çağıracak. Canan Karatay Hoca; “Peynirin yanına 30-40 zeytin koyun, bütün gündüz duvara tırmanın” diyor..

Tarih:

  • Google
  • Pinterest

FİLİZ AKGÜN / CAFESİYASET

“Kulağına kar suyu kaçıp yağlanmadan, fırtına uyanmadan hamsi yenmez” derler.. “Gözümüz aydın” fırtına da uyandı, hamsinin kulağına kar suyu da kaçtı ama bi sorun var.. Fiyatı 5 liradan 15 liraya fırladı, 25 lira olması an meselesi..!

Hani hamsi yemeye kalksak, hamsiye de bi değişiklik olacak ama olamıyor işte..!

***

Bildiğin hamsi, denizden çıkan balık yani.. Hamsiyi ne kadar halka indirmeye çalıştılarsa da olmadı, inmedi hamsi sahaya.. Her sene bir ağırlık, her sene bir afra-tafra, ‘minnak’ balıkta..!

***

Sadece hamsi mi..! Domates-peynir-zeytin üçlüsü lüks yemek sınıfına girmiş canım ülkemde.. Palamut hepten lüks.. 

Yerinde edilen küfür şiir gibidir ne kadar “ayıp” kabul etsek de..

***

Zeytin olmuş “altın” değerinde, yakında bankalar "evdeki zeytinleri’’ çağıracak. Canan Karatay Hoca; "Peynirin yanına 30-40 zeytin koyun, bütün gün düz duvara tırmanın’’ diyor..

***

"Lüks" Fransızca’dan dilimize girmiş bir kelime.. Anlamı; Giyimde, eşyada, her türlü yaşam biçiminde kendini söteren, gereksiz, aşırıya kaçma durumudur.. Mesela otomobil ve mücevher gibi malların standart bir fiyatı yoktur..! İşte bu bir lükstür.. Hamsi de öyle.. Standart bir fiyatı yok. Tezgahta 5 lira olan hamsi bi bakıyorsun bir gecede 4 kat artabiliyor yani..

***

Bazen şu Japonlara özeniyorum.. Niye biz de onlar gibi her şeyi yiyemiyoruz..! Skalamız niye dar.. Onlar ne güzel her türlü sinek, böcek, fareyi, atı, eşeği hatta kedi köpeği bile yedikleri söylenir.. Abarttıkları da oluyor “cenin mesela” Bu işin sınırı yok, ucu açık “mide meselesi” ne kadar alırsan artık..!

Spermini Norveçliler ellerine, Japonlar midelerine…

Codfish (Morina) balığı Portekiz’in milli balığıdır.. Her daim yenir. Ezmesinden, kurutulmuşuna dek her şekilde..

Bakkallarda bile satılan bu kırmızı balığın damağından yapıştırıcı yapılıyor.. Her tarafı “kullanışlı balığın” geriye spermi kalıyor, onu da Norveçliler el kreminde, Japonlar yemekte kullanıyor.. Hayat bu, balığa hangi gözle baktığına bağlı..!

Günün yemeği:

“Hamsili pilav yapacaktım yalnız bi sorun var. Pirinç var, hamsi yok, lapaya döndüm..”

FİLİZ AKGÜN / CAFESİYASET




HABER YORUMLARI
600


Dikkat: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.



Foto Galeri
Video Galeri